Category Archives: Home

Dames en heren (insert tromgeroffel)…

Nou. Lang verwacht en vol verwachting klopt ons hart.

Jarenlang hebben we hart en ziel gelegd in ons volwaardige album Song of War. Jarenlang schrappen en schrijven, opnemen en wissen. Zelf inspelen en vrienden en vriendinnen mobiliseren. Veel praten over wat wij precies voelden en voor ogen hadden en dan weer gaan opnemen. We hebben onszelf vaak verbaasd. Dat we met relatief weinig middelen (maar wel heel veel tijd) tot dit zijn gekomen. We zijn trots! Zojuist hebben we de gemasterde versie gehoord van ons muzikale kind. En dat kan maar één ding betekenen; dat het echt bijna zo ver is! Kleine round up:

Het eerste werk aan demo’s hadden we ruim tien jaar geleden. Het idee dat we een full album konden gaan maken niet lang  daarna. Dus nog meer demo’s maken. Langzaamaan werd ook het verhaal of concept helder van het album en gingen we ook steeds meer daar naar toe schrijven. We hebben de afgelopen jaren fijne mensen om ons heen gehad die, net zo enthousiast als wij, hebben bijgedragen aan uiteindelijke opnamen. Speciale dank aan Daan van Emmerloot en Bart Goderie. Zij hebben op momenten echt het verschil gemaakt.

Wij gaan nog even genieten van de eerste versie van wat het eindproduct kan gaan worden. In afwachting van artwork en alles.

We houden contact.

ARTWORK BY…

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal.

Artwork wordt *knijpt in wang* gedaan door Bianca van der Werf.  En je kunt je geen voorstelling maken hoe blij we daar mee zijn.

Misschien ken je haar werk van het wereld wijde web of van exposities. Mocht dit niet het geval zijn kijk dan even bij Bianca op haar site. Zeer de moeite waard. En straks nu ook in combinatie met onze muziek.

Nice!

Zijn we weer!

Sorry, sorry, sorry!

Het ligt aan ons. Niet aan jullie.

Maar het was ook wel errug slecht weer de laatste tijd *kuch*…

Kleine update: alles gemixt, nog even kleine check op achtergrond geluiden, er wordt gewerkt aan een animatiefilm ter ondersteuning van het album én Barry Olthof mag zich druk gaan maken om de mastering. Durf niet meer te zeggen wanneer ‘ie precies klaar is maar er lijkt verdulleme wel schot in te komen!

Ook heeft Taco weer een prachtig muzikaal landschap beschikbaar gesteld en deze is terug te vinden op zijn eigen pagina (zie rechtsboven).

Tot snel!

The final countdown!

Sjongejonge. We gaan nu toch echt aftellen. Het album Songs of War is bijna klaar! Tak en ik leggen de laatste hand aan wat wij denken dat goed is voor het album. De nummers zijn, op een enkele solo en een zangpartijtje na, klaar. En eerlijk is eerlijk. Dit wordt de cd van het jaar. Eigenlijk heb je met deze cd in huis geen andere cd meer nodig.  Je kunt je nog steeds inschrijven voor een superdeluxe versie (zie vorige bericht op deze site). Er komt waarschijnlijk ook een gratiesj online versie (als download maar dan niet superdeluxe) en een versie met bijbehorende animatiefilm (op youtube).

Nog heel even dus en het hele zwikkie gaat naar Barry Olthof om te eindmixen en masteren. Doe jezelf of iemand anders een plezier en schrijf je in voor een luxe editie van de cd. Dit kan door gebruik te maken van het volgende email adres; info@zeitgeistmusic.nl

‘Oh!’ Hoor ik je denken! ‘Weet je wat! Ik doe het morgen!’

ik zeg 'doen'!

Schrijf je vast in! Voor een superdeluxe CD!

Aangezien de eindfase is aangebroken zijn we aan het nadenken over hoe dit aan de man (m/v) te brengen. Er komt misschien wel een gratis download via onze site. En een audio-visuele versie op Youtube.

Maar dan hè. We willen toch iets voor de eeuwigheid en daarna. Dus kun je vanaf nu inschrijven op een superdeluxe versie van een CD. Met veel tekst(en) en mooie artwork. Tegen kostprijs. Echt waar. Dus reken op een Eurootje of 14. Wat ons een mooi bedrag lijkt voor een mooie cd.  Veertien euro. Dat is eh… Twee of drie flesjes supermarkt wijn (= zo op), of een clubsandwich met een koffie in een Grand Café waar je heb moeten vechten voor een plekkie.  En deze kun je blijven en blijven draaien. Omdat onze muziek nergens op lijkt.

Doen hoor!

PRIJSVRAAG

 

HOE BESTÁÁT HET?

Dachten we bezig te zijn aan de laatste puntjes op de i, met de laatste loodjes die er nog lagen, de kersen op de slagroom, de kronen op ons werk; kortom, na jaren van noeste arbeid regelmatig (praten over) muziek maken komt er NOG een nummer zich aandienen!

We popelen om deze nieuwste telg te laten zien en horen. En ik denk dat we nog wel gaan doen ook binnenkort. Gewoon, omdat het kan. Ach. Weet je wat… hier:

 

Nu nog vrienden inzetten om basgitaar (hoi Rob!) en drums/ritmische (hoi Daan!) in te spelen op RE: N stands for Nothing en we gaan écht naar de finale toe. We zijn er ook inmiddels wel aan toe.

Tis toch onbegrijpelijk hoe creatieve uitingen van de geest (in dit geval) altijd maar weer tot stand komen. Niet helemaal voor 100% dekkend de zin die aan deze voorafging, want wat we nu hebben opgenomen is een kleinkind van een oude demo van ons. Wat ons brengt bij de prijsvraag van déze keer. Welke demo bedoelen we?

Inzendingen kunnen gemaild worden naar het ons info mail adres. Winnaar mag naar Hannover om de wedstrijd Duitsland – Nederland bij te wonen.

What? Too late?

De eindfase

Ongelooflijk! Maar waar! We gaan richting de eindfase met ons nieuwe plaatje ‘Songs of War’. En wat is ‘ie mooi! Nu al.

Tak en ik zetten de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i en hebben alleen nog werk te verzetten op twee nummers die grotendeels nog ingespeeld moeten worden. De rest is, zo goed als, af en is klaar qua pre-mix. Wanneer het hele setje compleet is wordt het digitaal aangeleverd bij vriend Barry Olthof (OAP records) en zal hij zich gaan ontfermen over de eindmix en mastering.

Hoe, bijvoorbeeld, artwork er uit komt te zien is nog even onduidelijk maar ervaring leert dat dit, na een fles of wat, uiteindelijk zo beslist is. We zijn in ieder geval errug blij met het resultaat tot nu toe. Ehm…. klein voorproefje dan maar? Nou. Vooruit:

Smakelijk tussendoortje

Ha! Hebben we toch maar weer ff gedaan. Voor vrienden en vriendinnen een nummertje in elkaar geflanst over een vliegreis. Dit nummer is ter gelegenheid van een weekendje weg van de scouting ten gehore gebracht voor miljoenen duizenden honderden enkele tientallen kinderen! Dat was de opdracht. Leuk toch. Deze was binnen no-time airborn. Luister maar…

 

we zijn air

 

Rustig aan.

Hi!

We kunnen in alle oprechtheid zeggen dat we lui zijn geen haast hebben. Staat wel tegenover dat we het goed willen doen. Dus voor nu, als amuse, een vroege mix van een opname in de Splendid Studio waar (mensenmensch) Bart Goderie ons prettig aan het werk zette. Eh… hadden we verder nog iets? Oh ja! Wat we eerder niet voor mogelijk hielden is toch gelukt! In totale harmonie met ons gebrek aan doorzettingsvermogen hebben we afgelopen week toch nog drie nummers geschreven. We zijn erg benieuwd hoe dit klinkt. Als we het nuchter terug horen…

Dit is in ieder geval Loveletters in foetus mix:

Loveletters

 

 

En de eerste reacties op beeld toen we deze mix lieten horen aan winkelend publiek in de Primark.

toch leuk

New! Dirty drums added!

added!

En niet alleen drums natuurlijk. Maar binnenkort nemen we ook een, net zo, viezige basgitaar, weergaloze gitaar soli, toetsi’s en nog meer gitaar op. En niet alleen op Loveletters hoor. Maar ook RE: N Stands For Nothing. En meer nummers zullen naar goed voorbeeld volgen.  Hey. Psst. Stukkie horen? Nou vooruit. Een edit van een stukkie repetitie.

loveletters edit

 

Op de helft: We Need More Cowbell!

Wederom een kleine update over ons nieuwe schijfje ‘songs of war’. Kortgeleden mochten wij Tyas van Velzen verwelkomen op één onzer nummers. Tyas, onder andere bekend van eh…. van eh… kom…. eh… nou gewoon. Van Tyas zijn, heeft een solo ingespeeld op het nummer ‘Apart’. Weer-ga-loos. Hopelijk levert hij nog meer bijdragen in nog op te nemen nummers. Het wordt bijna tijd een overstap te maken van de ene (thuis-) studio naar de andere om ook drumpartijen, percussie en diverse in te spelen. We gaan hard, nu. In the meantime; ‘we need more cowbell!’

 

more_cowbell

Oh Your God!

Leuk om te vermelden. Het gaat best okay! We vorderen gestaag en verwachten/verwelkomen nog meer gastbijdragen om ons nieuwe schijfje te voorzien van de fijnste ingrediënten. De laatste bijdrage is van Bart Goderie!

Bart Goderie (oa Splendid) heeft een geweldige sax solo neergelegd op een song die op ‘songs of war’ gaat komen! Waarvoor veel dank. Voor de solo én het enthousiasme! Manmanman. We zouden al zóveel willen laten horen van wat we tot nu toe hebben. Aan de andere kant is dat ook een beetje lastig, hoor. Het zijn toch onze kindjes, hè. Dus je wilt wél dat ze, op hun paasbest,  en mét gekamde haartjes, gepoetste tanden en hun zondagse kleertjes aan naar buiten gaan. Dusch. Tot die tijd; hou vol. Moeten wij ook.

 

 

EVEN GEDULD AUB

Two down, bunch to go

Oh, hoe tijd vliegt. We hebben tot nu toe twee songs echt he-le-maal opgenomen en door de mix gehaald. Eindmix nog niet, hè. Dat is toevertrouwd aan de deskundige oren van Barry Olthof. Het gaat de goede kant op. Zo goed als klaar zijn in ieder geval ‘man meets woman’ en ‘out of reach’. De demo van eerstgenoemde gaat van de Media pagina af. Maar niet getreurd! Er is een prachtig nummer voor in de plaats gekomen. Eentje van onze ode aan onszelf cd-tje ‘House of Spirits‘ in samenwerking met John Palm. Het is ‘i am a fool‘. Mooi hoor. En ff delen svp!

Voor de komende weken staan er, uiteraard, nieuwe opnamen gepland. En dan zullen we ook, in de comfort of our home, vrienden uitnodigen om een en ander in te drummen, in te bassen, in te blazen etc.

Och. We voelen ons gelukkig en gezegend.

In the meantime…

Doen we écht wel wat, hoor. Zo zijn Tak en ik druk bezig met het uitwerken én opnemen van de nummers genaamd ‘still apart’ (werktitel) en ‘Man Meets Woman’. De eerstgenoemde is hopelijk binnenkort al te beluisteren in ruwe mix op hier. Een parel in de dop, wat ons betreft. Ook zijn we aan het nadenken over hoe ons nieuwe schijfje uit te brengen. En dan meer over of we dit zelf gaan doen of niet. Het lijkt ons in ieder geval leuk om in de (nabije) toekomst ook de samenwerkingen die Tak en ik afzonderlijk hebben onder ‘zeitgeist music recordings’ uit te brengen. Gewoon. Omdat het kan.

Voor nu even een ouwetje.

time is a demon (rehearsal)

It’s always tease, tease, tease

Okay! Dat duurde even. Maar goed. Het blijft hobby hard werken, hè. We hebben er twee sessies opzitten en komen al aardig in de buurt van het geluid en de sfeer. Maart April Mei blijkt een drukke maand. Dus het zal nog efkes duren voordat we weer bij elkaar komen. Geeft niks. De keren dat we bij elkaar zijn komen we steeds dichter bij wat we voor ogen hebben. We kijken er in ieder geval erg naar uit om songs te gaan opnemen.

Voor nu even een teaser. Het is niet anders. Een fragmentje van de beoogde opener ‘loveletters’.

loveletters – teaser

Eerste repetitie

Afgelopen zaterdag, 25 januari 2014, hebben we de eerste repetitie gehad voor onze full album ‘Songs of War’.

We hebben bijna vier uur lang gewerkt aan de basis van ‘loveletters’, de beoogde opener van het album. En met de bijdragen van Daan van Emmerloot (HeyDaan!) op drums en Rob van Adrichem op bas is er een uitstekende basis neergelegd voor veel meer. In februari de tweede repetitie voor dit specifieke nummer en dan op naar de studio.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt om de geboorte van ons eerste muzikale kind van het nieuwe album te vereeuwigen:

 

Eerste repetities

Zoals het er nu naar uitziet hebben we vanaf medio december verkennende repetities voor ons aankomende album ‘Songs of War’. Doel is dat we geluid en werkwijze nader gaan bepalen. Er is een mooie selectie gemaakt van demo’s en de verwachting is dat we al snel een mooie basis kunnen leggen in de eerste maanden van 2014. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we in de loop van het nieuwe jaar de meeste opnamen maken in de studio van O.A.P. records, waar wij ook ‘House of Spirits’ hebben opgenomen. Op de media pagina staat, onder andere, een mooie demo van ‘man meets woman’. Een nummer waar we zeker van weten dat die het schijfje wel gaat halen.

 

Songs of War (2)

Kleine update voor wat betreft dit specifieke project en meer: We zijn op dit moment bezig om vrienden te mobiliseren om hun schaarse tijd aan ons te spenderen. De wie’s, waar’s en hoe’s worden steeds duidelijker. Als je nu en dan deze site in de gaten houdt kom je het snel genoeg te weten. En leuk ook om te zien dat, wanneer je denkt je demo lijst compleet te hebben, er toch stiekem weer een nieuwe song aan toegevoegd wordt. Ach. Of het allemaal uiteindelijk de eindproductie haalt? We zullen het zien. Intussen doen we, uiteraard omdat we niet anders zouden kunnen, ook nog ondersteunende dingen voor vrienden die op verzoek een song willen over een kabouter (nee niet die Belgische). Draaien we ons hand niet voor om 🙂

 

Songs of War (1)

Voor 2014 staat het album Songs of War gepland. Een selectie van muzikale ideeën, schetsen, halve liedjes en hele liedjes is inmiddels gemaakt en worden op dit moment voorzien van (voorlopige) arrangementen. Op het moment dat dit klaar is gaan we voorzichtig aan de slag met opnemen. Op welke locatie dit gaat gebeuren en wie we mogen betrekken hierbij is nog even onduidelijk. Meer hierover op een later tijdstip. Op de pagina Media regelmatig een voorbeeld van een muzikale schets! Meestal onder de noemer ‘demo’.

Update House of Spirits

Behalve de mogelijkheid om, tegen betaling, dit prachtige album te downloaden (i-tunes) zal er ook een gelimiteerde, gedrukte, oplage komen. Zo’n prachtig exemplaar kan direct besteld worden bij O.A.P. Records

 

click to buy @ O.A.P. records

 

 

 

 

Foto voor House of Spirits

Afgelopen zomer hebben we (Tak & Sani), met de inbreng van vriend John Palm, oude nummers een nieuwe eer bewezen. Eindelijk een opname waar de wijn van af druipt. Er zijn zes nummers opgenomen. Allemaal one-takers, zoals je ze in het café ook zou horen. De bezetting (zoals op foto) is wederom bij gelegenheid: links naar rechts Tak (keyboard/sounds), John Palm (vocals/guitar) en Sani (vocals/guitar).

Opgenomen en gemixd door Barry Olthof (www.oaprecords.com) en zeer binnenkort verkrijgbaar via betaalde download.

speellijst:

Iodine

When the band is playing jazz (pt 1)

Ballad of Paco and Conchita

When the band is playing jazz (pt 2)

To you, the barfly

I am a fool

VIDEO Als je gaat slapen

Voor ons project Lieve Liedjes is het nummer ‘Als je gaat slapen’ voorzien van een (soort van) visualisatie. Er liggen meerdere nummers te wachten op de spreekwoordelijke plank maar deze wilde ik jullie niet onthouden. Het album heeft als (werk)titel Lieve Liedjes. Dit is een wiegeliedje.

Maak je gebruik van Social Media, zoals bijvoorbeeld facebook? Wees dan óók lief en deel het clipje:

 

 

Mathesis

In oktober 2012 is de EP Mathesis afgemixd. De songs op deze EP zijn opgenomen door drummer/producer Juan van Emmerloot (oa Snowy White, Waylon), op lokatie, in de Lukaskerk in Den Haag. Daarna in de mix door Bart Goderie (SPLENDID) en gemastered door Barry Olthof (O.A.P. records). Vrienden die meespeelden: Daan van Emmerloot/HeyDaan! (drums), Tak (piano), Laura ZZ. (backing vocals)

Speellijst:

Inexperienced

Amusement

Friendly Fire

Time is a Demon

Keep me Calm

Awakening

Ga naar de album pagina voor samples en bestel via I-tunes !